petek, 6. januar 2012

Zavetišče NI lovišče

V minulih dneh se je med komentarji na prispevek Snaga bi kot oskrbnika v Azilu zaposlila strastnega zbiratelja orožja in lovskega čuvaja, ter odzivih na FB pojavilo kar nekaj očitkov oziroma namigovanj, da je vse skupaj monataža, da smo si izmislili. Drugi se spet sprašujejo, kaj je spornega v tem, če je oskrbnik tudi lovec.

Nikakor ne gre za montažo. Oseba, ki jo podjetje SNAGA namerava zaposliti na delovnem mestu oskrbnika v zavetišču, se je na družbenem omrežju Facebook vse do včeraj, bahala z bogato zbirko orožja in fotografijami, na katerih pozira ob ustreljenih živalih (več o tem smo pisali tudi v  poročilu). Med komentarji k prispevku je nekdo zapisal:

Anonimni pravi ...

In v čem je problem če je slikan z odstreljeno srno? Ni edini, ti se pač ne slikaš marsikdo pa se. In v čem je problem če predstavlja zbirko orožja? Pač ma to strast, nekateri imajo doma 30 mačk, drugi nevem koliko čevljev,tretji to, drugi ono. In nevem zakaj ne bi bil ponosen na svojo zbirko, verjetno je vsak ki kaj zbira ponosen na to kaj ima. …

06. januar 2012 01:00


Nedopustno bi bilo, da ne opozorimo na to, da je bistvena razlika med tem, ali ima nekdo doma zbirko čevljev, ali pa skrbi za 30 zapuščenih mačk in med tem, če zbiraš orožje in se postavljaš z zbirko fotografij ubitih živalih (četudi se morda lepše sliši odstreljenih). Še slabše je, če tvojo steno krasijo nagačene, kot se lepše reče, odstreljene živali. Če pa nekdo mirno potrjuje, da je to lahko pač njegova strast, potem bi moralo vsakega normalnega človeka resno zaskrbeti. Lov je bil v davni preteklosti način preživetja, danes pozna civiliziran človek drugačne načine preživetja. Sodobni lovci svoje poslanstvo razumejo drugače.

Od včeraj, dne 5.1.2012, Facebook profil tega "gospoda" ne obstaja več. Ga je izbrisal. ŽE VE ZAKAJ! Vendar, žal, gospod pozablja, da kar je enkrat objavljeno v digitalnem svetu, ostane tam za vedno. Hkrati pa je s tem samo potrdil, da je vse kar smo zapisali resnično in neprimerno. Novi FB profil, s še tako prijazno podobo lovca, ki ga lahko pričakujemo v kratkem, ne more spremeniti našega mnenja. Oseba s strastnim odnosom do orožja itd., N-I-M-A(!) v zavetišču za živali kaj iskati.

V tem pogledu je bistvo problema tovrstnih strastnih lovcev lepo zaokrožila ljubiteljica živali, ki je na PR podjetja SNAGA naslovila vprašanje v nadaljevanju, pa vse do danes odgovora še ni (!) prejela.


Klikni Recommend in posreduj informacijo svojim prijateljem. Se vidimo na otvoritveni prireditvi Evropske prestolnice korupcije, ops, pardon kulture.

10 komentarjev:

  1. Pa sej ne vem al je za jokat al se smejat al bruhat al se z glavo zabijat v zid... pa kam gre ta svet, no... Uboge živalce...

    OdgovoriIzbriši
  2. Živalicam lahko pomagamo samo mi, kar nas je še pametnih na tem svatu! Kako? Udeležba na shodu, glasno opozarjanje na nepravilnosti, predvsem pa tako, da se ne pustimo več, vodit, kot čreda in ne podlegamo nekim egoističnim interesom posameznikov in toleriranju spreminjanju našega mesta v provinco, kjer lahko uspejo samo tisti, s tapravimi priimki ali prijatelji, ne glede na znanje, izkušnje, karakter, da ne rečem pamet! TO SE MORA NEHAT!!!!!! Začnimo uporabljat lastno pamet, razum in srece!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdi se mi že butasto to premlevanje o lovcu. Človeku so prijatelji ponudili službo in jo je sprejel. Bolj se mi zdijo idiotski kriteriji po katerih bi naj Snaga zaposlovala kader v azilu. Sedaj sem idiot že sam, ker sploh pišem o tem. Včeraj sem namreč bil pri vedeževalki in je napovedala Mačjo hišo.

    OdgovoriIzbriši
  4. A Karin Ježovita.:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Anonimni tatretji... hvala za predzadnji in zadnji stavek :D Sem se mu nasmejala... :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa butasto je to, da se vsi posli v MB oddajajo po enakem kopitu, kot ta azilski.... še najbolj mimo pa je to, da vse mirno in pohlevno sprejemamo!!!!!!! Kaj se je zgodilo z nami? Saj ni čudno, da je videti, kot da so nekateri nedotakljivi, če pa kar mirno vse sprejemamo: azil, brv čez dravo, dravsko nabrežje, javna kuhinja, javno zasebno partnerstvo pod gorco, vzpenjača, epk, univerzijada in cevovod iz drave do vzpenjače, kadrovska stanovanja, kadrovanje, tajniki mč,.... kapljica v morje vsega gnilega, mi pa kar čakamo.... in sprejemamo in požiramo....

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa samo to pa je res ja! Kaj pa te lahko sploh naredimo? Meni gre tudi že na k.... od vsega tega,,,, Nekaj bi mogli naret. Kaki predlog?

    OdgovoriIzbriši
  8. Stopit skupaj in se upreti vsemu temu! ;) Ampak je treba tukaj potem dosti nardit in ne samo govorit! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Za začetek se moramo v čim večjem številu udeležit shoda 14.1., zato postaj vabilo na zid svojih FB prijateljev iin razpošlji e-pošto na čim več naslovov, pridi sam(a) in pripelji s seboj čim več takih, ki jim ni vseeno za živali, ki jim ni vseeno v kakek mestu bo živel ...

    OdgovoriIzbriši
  10. Vabilo na shod je objavljeno na:

    http://zivaliskiblog.blogspot.com/2012/01/2-mirni-shod-shod-za-dobrobit-zivali-14.html

    Meščanom, obiskovalcem otvoritve EPK, predvsem pa oblastnikom MOM želimo sporočiti da si prizadevamo in smo:

    ZA dobrobit zapuščenih živali, katerih prihodnost v MOM je zaradi brezbrižnega ravnanja odgovornih negotova,
    PROTI izbranemu upravljalcu zavetišča za živali, ki mu je komisija MOM v postopku izbire dodelila eno najnižjih števil točk in ga tako ocenila z eno najslabših ocen, pa mu kljub temu podelila koncesijo,
    PROTI očitnim nepravilnostim in očitno nezakonito izvedenemu izbirnemu postopku,
    PROTI očitni korupciji, ki vedno bolj duši Maribor in Mariborčane.

    PODPRITE nas in se nam pridružite 14.1. na Grajskem trgu v Mariboru, saj si tudi živali Evropske prestolnice kulture zaslužijo, da kulturno poskrbimo zanje.

    OdgovoriIzbriši