četrtek, 19. januar 2012

Kanglerjev pravni red!?

Verjetno smo tako člani civilne iniciative, kot tudi ostala javnost, upravičeni do pojasnila na kakšnih osnovah in kriterijih je MOM podelila koncesijo za upravljanje mariborskega zavetišča ponudniku (podjetju SNAGA d.o.o), ki ga je razpisna komisija ocenila nesprejemljivo slabo.

V razpisu objavljenem na naslovu http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=6507, so pod 7. točko navedena merila za izbiro bodočega upravljalca:

7. Merila za izbor koncesionarja
Pri odločanju o izbiri koncesionarja se upoštevajo naslednja merila:

  • izvedbeni program oskrbe zapuščenih živali,
  • strokovna usposobljenost prijavitelja in
  • dosedanje izkušnje prijavitelja.
Merila so podrobneje določena v razpisni dokumentaciji.

V razpisni dokumentaciji so podana merila in točkovanje teh meril, hkrati pa je izrecno navedeno, da bo izbran prijavitelj, ki bo ocenjen z najvišjim številom točk.




















Na osnovi razpisnih kriterijev, je komisija MOM, podjetju SNAGA dodelila vsega 62 točk.

Pregled meril oziroma kriterijev jasno pokaže, da upravitelj s tako slabim izpolnjevanjem zastavljenih kriterijev ne bi smel biti izbran. Ponudba podjetja SNAGA očitno ni zadostila razpisnim kriterijem samo po ceni, ampak je bila slabo ocenjena tudi zaradi:
  • pod točko 1e - SLABEGA in NEKAKOVOSTNEGA programa opravljanja storitev veterinarske službe
  • pod točko 2 - SLABE STROKOVNE USPOSOBLJENOSTI prijavitelja
  • pod točko 3. - NEUSTREZNIH DOSEDANJIH IZKUŠENJ prijavitelja

Izpostavljena merila se ne nanašajo na ceno opravljanja storitev in so ključna za kvaliteto oskrbe zapuščenih živali.

Odločitev MOM je nesprejemljiva posebej zato, ker je komisija imela na mizi ponudbo, ki jo je sama ocenila s 30 točk več (skupaj 92). Po vseh strokovnih, logičnih ali kakršnih kolih drugih zaključkih SNAGA ne bi smela biti izbrana, če je bilo mogoče izbrati boljšega ponudnika.

Vsa raznorazna PR prepričevanja v javnosti o takšnih in drugačnih programih s samim razpisom nimajo nič skupnega, ker za prijavitelja niso zavezujoča in niso predmet ponudbe in razpisa. Preprosto, so arogantno zavajanje javnosti, ki kaže na to, da imajo na MOM in v podjetju SNAGA Mariborčane, milo rečeno, za norca.

  • Kaj ima namreč skupnega hotel za živali, ki ga SNAGA načrtuje v sedanjem azilu, z oskrbo zapuščenih živali? - Tisti, ki delamo v zavetišču kot prostovoljci, namreč vemo, da azil prostih kapacitet nima! Očitno se bo torej uresničilo to, na kar opozarjamo in bodo te kapacitete zagotovljene z evtanazijo živali v dopustnem zakonskem roku! Z oskrbo lovskih in domačih ljubljenčkov, pa se bo služilo. Kaj je to drugega, kot - USTVARJANJE DOBIČKA?!
  • Kaj ima skupnega trgovina oziroma trgovska dejavnost z oskrbo zapuščenih živali, ki jo načrtuje SNAGA?
  • Zakaj so do sedaj lahko prostovoljci sprehajali živali brez potrebnega usposabljanja in ne vemo kakšnega dokazovanja? Dovolj je bila dobra volja in ljubezen do živali. Od sedaj naprej bo potrebno opravljat izobraževanje in izpit, za kar bo seveda potrebno plačati! Predvideni obvezni seminarji za sprehajalce, smrdijo po izločanju javnosti iz zavetišča in komercializaciji! Spet - USTVARJANJE DOBIČKA!
Vse navedene dejavnosti s katerimi se SNAGA trudi, kot pravijo izboljšat svojo podobo v javnosti, niso nič drugega kot služenje denarja in hkratno zavajanje naivne javnosti. Po drugi strani pa gre za licemerstvo! Izboljšati si ugled na račun živali! Mi pa smo mislili, da bi pri vsem skupaj naj bilo vodilo, iskren interes čim bolje poskrbet za živali, ker je to odraz naše kulture in naša dolžnost.

Na MOM vse do danes niso odogovorili na naše pozive, niso predstavili ponudbe bodočega koncesionarja in zato smo še toliko bolj prepričani, da so naša opozorila utemeljena. Vse to, kar v minulih dneh in tednih beremo in poslušamo v sredstvih javnega obveščanja, pa je nič drugega, kot zavajanje s prepričanjem, da bo s časom vse pozabljeno.

Več kot očitno gre za skomine po zaslužku in dobičku, v pogledu zaposlovanja v zavetišču pa za nepotizem, ki je postal ustaljena praksa politke v Mariboru.



Z aktualno izbiro so v prvi vrsti prikrajšane živali, izigrani in ponižani pa smo vsi, ki nas ta izbira zadeva, ali pa ne, saj lahko isti odnos, aroganca in pritlehnost oblastnikov MOM prizadene vsakega od nas prej ali slej, na takšen ali drugačen način.

Nič čudnega, če nemška novinarka napiše "Beda od mesta" .... še večja je "Beda meščanov tega mesta"!

30 komentarjev:

  1. Če vi niste za luno, pol pa tud ne vem kdo je! MAČJA HIŠA NIMA USTREZNIH DOVOLJENJ, ZATO NI MOGLA BITI IZBRANA. nevem kaj je tu tak nerazumljivega.

    če spremljate zadeve veste, da je snaga rekla, da planirajo gradnjo nove stavbe za hotel, tako ne bojo evtanazirali zapuščenih živali. Kaj tu ni jasno?
    za sprehajanje ne bo treba opraviti nobenega izpita, še manj plačljivega. potekalo bo kot do sedaj, torej da se bo podpisala izjava, ob tem pa bo sprehajalcu razloženo, kako mora psa sprehajati. Menim da je to zmožen razumeti vsak človek, ki se smatra za normalnega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katera dovoljenja pa so to, ki jih snaga očitno ima? Poduči nas, da bomo razumeli

      Izbriši
    2. Ja, res ja, katera dovoljenja so to, ki jih MH nima, Snaga pa kao ima? Pa samo, da spomnim: Snaga se še vedno ukvarja le s kesoni.... Mh, pa z živalmi!

      Izbriši
    3. ....če spremljate zadeve veste, da je snaga rekla.... te spomnim kaj vse je Kangler reko, da bo naredo za Maribor, pa nas glej, ki smo..... mi, ki imamo še nekaj mozga v glavi vidimo, da smo v dreku in to totalnem, nekteri pa imajo oči že tak namazane z drekom, da nimajo pojma kje smo in kam drvimo! Glavno, da imajo službike in so plačani ritolizniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Izbriši
    4. Torej: snaga je rekla in vi ste rekli. zakaj naj bi potemtakem bilo vaše mnenje več vredno? verjetno že snaga bolje ve, kaj imajo v načrtu kot pa vi!!! ne vem kako ste lahko tako neumni da ne razumete tako preprostih stvari?

      Izbriši
    5. Ti, ki očitno vse veš in te je na vseh forumih polno, povej že enkrat, katerih dovoljenj MH nima? katera dejstva so tebi znana, ki jih mi, ki nas imaš za tako neumne, ne poznamo? Od drugih zahtevaš dokaze, sam pa ne postrežeš z njimi. Praviš, da si vse videl, kaj konkretno in kje? Na dan z besedo.

      Izbriši
    6. Kdo, so/smo/ste neumni? :O Kakšnih preprostih stvari ne razumemo/-te/jo? :O

      Izbriši
  2. A to je zdaj taktika skorumpiranih in/ali neumnih: trditi, da Mačja hiša nima ustreznih dovoljenj? Od kod ti ta podatek? Si poslušal(a) kakšnega idiota ali je to lastna izmišljotina? Ne glede na izvor tega je trditev napačna. Čeprav si očitno precej prepričan (ali pa dobro plačan) za širjenje laži, saj je tvoje zavajanje moč najti v več temah... ne podcenjuj bralcev bloga, da bi nasedli na tako laž!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mačja hiša ima registrirane vse tri dejavnosti, ki so potrebne da lahko kadarkoli začne z opravljanjem vsega, kar je v razpisni dokumentaciji tudi zapisala.(druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene, veterinarska dejavnost, nega hišnih živali).
    Če tega ne bi imela, se njene ponudbe sploh ne bi obravnavalo in bi kot nična bila zavržena že takoj po odpiranju ponudb.
    V nasprotju z nami je recimo podjetje Snaga registriralo veterinarsko dejavnost šele 15.12., kar lahko preverite na Ajpes. Vendar pa to ni bistvenega pomena, saj je bilo potrebno imeti od oddajanju ponudbe registrirano le prvo navedeno, kamor spada dejavnost zavetišča (druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene).
    Če pa mislite, da je kdo lahko dobil Vursovo dovoljenje za opravljanje dejavnosti zavetišča za Zavetišče Maribor že vnaprej, se motite, Vurs namreč naredi prevzem ponovno vsakemu novemu koncesionarju in izda odločbo na njegovo ime. Tako registracijo pri Vurs bo dobil novi koncesionar tik pred pričetkom obratovanja.

    Lep pozdrav vam želimo, Mačja hiša

    OdgovoriIzbriši
  4. meni je prav vseeno kdo azil vodi al bog al vrag. Samo prijavit se mora na razpis in če zbere največ točk po RAZPISNIH POGOJIH je izbran. Za to se objavijo razpisni pogoji. Če pa je Duplški franc hotel podariti azil svojemu intimnemu prijatelju pa bi tako moral razpis tudi pripraviti. Odkar je imamo takega župana se mi kuga v srednjem veku niti ne zdi taka katastrofa za Maribor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se popolnoma strinjam! Z dopolnitvijo - Duplški debelokožni franc naj podarja svojo lastnino komur hoče, z občinsko pa naj upravlja v skladu s predpisi in kot dober gospodar!

      Izbriši
  5. Kako mačja hiša nima ustreznih dovoljen, če pa že skrbi za zapuščene živali? Tu ste eni skregani z logiko. Gre se za to, da so določili pravila igre, katere so potem kršili, ker je Mačja Hiša dobila več točk, tega pa očitno niso pričakovali. Mal je treba tudi s svojo glavo razmislit ne pa kot ovčke slepo vsemu vrjet pa sledit.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja seveda skrbi, na črno in v privat stanovanju!!!!!! vsaj do nedavnega je blo tak.

      Izbriši
    2. skrbijo s papirji, ki jih imajo poštimane...za razliko od mb azila ker itak še ni prejel papirje...vsak bedak ve, da so jih prejeli in jim ne odgovarjajo...ko priredijo zadeve bodo papirji za v javnost!!! lepo te prosim! bedak ki ima korist od snage naj ne piše blogov!!

      Izbriši
  6. Čakajte meni pa nekaj ni jasno? Če je gospod Hajnšek tak ful sposobn in tako zelo razgledan na več področjih (avtobusi, kesoni, smeti, brezdomne živali...) zakaj pa te rajši nebi on bil župan?
    Aja.... pa kaj to je res, da ima Marprom ful zgubo, pa Snaga tui? Kak te?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej ne reči dvakrat! Samo Kanglar še ne ve kak bi zakonodajo spremeno, pa bi se on pa Hajnšek zamenjala tak kak Putin pa Medvedjev. Čez 3 leta, bi Hajnška dal za župana, on, Frenk pa bi bil direktor SNAGE, pa MARPROMA, pa DOMA POD GORCO, pa azila, pa še ka bi se našlo. Folk v totem Maribori je smotan tak zadosti, da bo to podpr na volitvah. Samo ne vem kam bojo Majka stišali, aja on lahko itak ostane podžupan še naprej.

      Izbriši
  7. Še enkrat ponavljam:

    ČE BI BILO Z RAZPISNO DOKUMENTACIJO MAČJE HIŠE KARKOLI NAROBE, BI JO KOMISIJA Z NAJVEČJIM VESELJEM IZLOČILA PRED PRIČETKOM OCENJEVANJA IN ČE BI BILO RES!!!KAJ NAROBE BI TO STORILA POPOLNOMA ZAKONITO!
    Ker pa ni bilo nič narobe, so se morali poslužiti bolj nizkotnih in predvsem nezakonitih sredstev za dosego svojega cilja.

    Lep pozdrav vsem, Mačja hiša

    OdgovoriIzbriši
  8. Sem jih gledal na večerovem posnetku in se mi zdita tak kangler ko hajnšek eno malo zadeta al pa na kaki drugi substanci. res! Poglejte si jih dobro, sploh župana! bože nam pomozi...kam pelje ta voz....

    OdgovoriIzbriši
  9. Odkar imamo policaja za župana se je v Mariboru izjemno povečala lopovščina in premoženje bivšega policaja.

    OdgovoriIzbriši
  10. A po tem clanku, se vedno ni komu kaj jasno!!??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vse nam je jasno! civilna iniciativa je še bolj podla kot smo sprva mislili!

      Izbriši
    2. Resn me zanima, kaj so Kanglar pa Snagatori enim dali, da so tukaj pripravljeni delat take budale iz sebe?

      Izbriši
    3. nič želim samo da gre živalim dobro kar pa pod mačjo hišo stoprocentno nebo!

      Izbriši
    4. Ooooooo, še en jasnovidec se nam je pridružil?! :D

      Izbriši
    5. Anonimni, daj mi definiraj podlost, prosim! :) Potem pa še naštej vsaj pet stvari zaradi česar se vam zdi da je CI podla :). Hvala za odgovore, ki vrjamem da bodo zelo razumljivo napisani in seveda tudi argumentirani! :)

      Izbriši
  11. Snaga še za ulice..parke in okolico ni sposobna poskrbet..kako bo le za živali ki so živa čuteča bitja?!?!!

    OdgovoriIzbriši
  12. ...pa ok...zavrtimo film naprej..Snaga skrbi za zivali super enkratno. Vse dobro. AMPAK!!!
    - A nam je prav, da se je koncesija podelila na tak nacin?
    "Odločitev MOM je nesprejemljiva posebej za to, ker je komisija imela na mizi ponudbo, ki jo je sama ocenila z 30 točk več (skupaj 92). Po vseh strokovnih, logičnih ali kakršnih kolih drugih zaključkih, bi SNAGA ne smela biti izbrana, če je bilo mogoče izbrati boljšega ponudnika. "
    - A nam je prav, da v nasem mestu ni vredno, ce si dober, najboljsi, ampak koliko poznanstev in vez imas?
    - A nam je prav, da zupan zivi v svojem lastnem mestu z lastnimi pravili?
    Se bi lahko nastevali...
    Meni ni prav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam! Sam to je očitno nekaterim, ki tu pišejo neresnice čisto vseeno.

      Izbriši
    2. Saj, tebi bi bilo tud vseeno, če bi te dobro zato plačali :)

      Izbriši
  13. koncesijjo bi morala dobiti mačja hiša, kangler oz. kdor je odgovoren za to kar sedaj je, pa bi po mojem mennju moral iti v zapor.

    OdgovoriIzbriši