torek, 10. januar 2012

ZAKAJ in s kakšnimi NAMENI, si MOM in SNAGA tako močno prizadevata, da pride mariborsko zavetišče za zapuščene živali v "PRAVE" roke? (1. del)

OČITNO ZATO, DA PRIKRIJEJO SVOJE PACKARIJE.

Mestna občina Maribor (MOM) je v zavetišče za zapuščene živali vložila 1,2 milijona evrov. Čeprav smo bili tega vsi zelo veseli, se je kaj hitro izkazalo, da je bila dragoceno naložba, ki so jo odprli jeseni 2009, za nekatere predvsem zelo dober posel.

Objekt bi naj bil glede na ceno zgrajen iz najkvalitetnejših materialov, ki bi naj zagotavljali energetsko varčnost, toplotno in zvočno izolacijo. Prostovoljci in obiskovalci, ki smo vsakodnevno prisotni v zavetišču vemo, da večina toplote pri ogrevanju zaradi neustrezne izolacije, ki je bila očitno posledica »varčevanja pri gradnji«, izpuhti skozi tanka okna (mimogrede z enojno zasteklitvijo) in skozi velike špranje vrat. Na sezono so v zavetišču v preteklih letih pokurili za skoraj 16.000 evrov zemeljskega plina, a je kljub temu živali pozimi zeblo, saj je bila temperatura v boksih le za malenkost višja od zunanje. Strehe nad pasjimi boksi so prekratke, tako, da prihaja do zatekanja in v zimskem času posledično do zmrzovanja ključavnic in tal v boksih. Nič boljše ni stanje z upravno stanovanjskim objektom, kjer prav tako zamaka streha, pomanjkljivo pa so izvedene tudi električne instalacije. Zgradba azila je očitno zelo pomanjkljivo zgrajena in energetsko potratna, razlogov za napake pa je več. Eden izmed glavnih razlogov je slab nadzor nad gradnjo objekta. Upravičene so domneve, da so odgovorni pri nadzoru mižali na eno oko. Zakaj in v čigavo korist, vedo le oni! Ob tem je najbolj čudno to, da večina napak in nepravilnosti vse do danes ni bilo dokončno odpravljenih, prav tako, za enkrat, še nihče na noben način ni odgovarjal.

Z vrsto nepravilnosti in dvomljivih situacij povezanih z gradnjo mariborskega zavetišča, se prav zaradi tega ukvarjajo tudi kriminalisti:














Vir: http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042462886

Zagotovo se v dogajanjih povezanih z izgradnjo azila in v primeru dodelitve koncesije za upravljanje mariborskega zavetišča, ne pojavljajo iste osebe (F.Kangler – župan MOM, I. Hajnšek – direktor SNAGA d.o.o.), zgolj naključno.

Večina navedenih napak, povezanih s kvaliteto zgrajenega objekta, ostaja torej odprtih. Prav tako ostajajo nepojasnjena vprašanja glede financiranja oziroma takega in drugačnega okoriščanja vpletenih, kar obravnavajo tudi kriminalisti.
Vpletenim v izgradnjo objekta in odgovornim na MOM je očitno ravno zaradi navedenih dejstev tako močno do tega, da pride upravljanje zavetišča »v prave roke«. Edino na ta način bodo lahko prikrili domnevne nepravilnosti gradnje in spremljajoče osebno okoriščanje vpletenih.

Več preberite še na:

Kriminalisti v azilu štajesrkega šerifa
Kangler spet na obisku pri policistih
Sporni posli med občinskimi podjetji in MClinom

Pridruži se nam na prireditvi Evropske prestolnice korupcije, ops, pardon kulture 14.1. ob 18:00 na Grajskem trgu, kjer bomo skupaj opozorili na opisane probleme, goljufije in nepravilnosti.

Klikni Recommend in obvesti svoje prijatelje.

7 komentarjev:

  1. Kangler, Hajnšek, Simonič-Steinerjeva...pa zopet Hajnšek, Kangler in Simonič-Steinerjeva....pa ponovi vajo in še naslednjo in še naslednjo....
    Čudno, a ne? Članica komisije za podelitev koncesije za azil Simonič-Steinerjeva, pritožbeni organ Kangler, direktor podjetja, ki so mu dodelili koncesijo, Hajnšek!!!!????
    Sama naključja, zagotovo ni nobenih povezav drugače, haha.
    So si ustvarili nek sistem, ki očitno deluje. Vendar se zna zgodit, da ne bo dolgo deloval in takrat bodo morali vsi plačati račune. Ker so vsi trije skoraj sosedje iz Dupleka in strankarski kolegi močno verjamem, da se bodo tudi v čuzi imeli fajn in si delali družbo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sami poštenjaki.:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Res ni higiensko da Snaga skrbi za ŽIVE živali...že po dejavnosti ti dve instituciji nista združljivi. Včasih me je res sram, da sem iz tega mesta....

    OdgovoriIzbriši
  4. O, ja, seveda je bil zadovoljen, ko mu je ene 100 jurčkov iz prihrankov pri gradnji na račun kapnilo. Briga njega za zapuščene živali.

    OdgovoriIzbriši
  5. 1,2 milijona za tako površno gradnjo?? Ja očitno so morali velik (pretežen) del tega zneska pobasat v lastne žepe. za 1,2 milijona pa ja narediš ogromen kvaliteten kompleks. To ve vsak normalen zidar.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, saj to je smisel vsega, da bi zidarji skrbeli za gradnjo, malarji za barvanje, smetlarji za smeti, direktorji za dobro poslovanje svojih podjetji in za zagotavljanje zdravega in poštenega delovnega okolja za svoje zaposlene, župani pa za dobrobit mesta v PLUS IN NE V MINUS! Kaj hudiča je narobe s totim mestom, da je lahko kar vsak zidar, smetar, malar, direktor in župan?????????

    OdgovoriIzbriši
  7. Kaj je narobe? LUDI SMO POTEGJENI! Zakaj? Ker to pustimo in izvolimo take patrone. Kolko še bo treba, da bo poknilo? Ajde gremo zdaj je cajt! Vsak malo se zbunimo, pa je skup cela rajda folka. Ajde, akcija! Začetek je lahko v soboto na shodu. Naj vsi vidijo, da v mariboru sicer smo hepani, da se tak dolgo pustimo, ampak ko pa nam je dost pa nam je dost!

    OdgovoriIzbriši