sreda, 11. januar 2012

ZAKAJ in s kakšnimi NAMENI, si MOM in SNAGA tako močno prizadevata, da pride mariborsko zavetišče za zapuščene živali v "PRAVE" roke? (2. del)

Zato ker se v Sloveniji na račun živali, očitno tudi mastno služi!

Glede na očitno neizmerno veliko željo po upravljanju z zavetiščem za zapuščene živali, zaradi česar so nekateri pripravljeni delat tudi v nasprotju z zakoni, nas je zanimalo, zakaj je lahko ta dejavnost tako zanimiva za neko podjetje. Glede na dosedanji odnos MOM in interes podjetja SNAGA do zavetišča za zapuščene živali, smo prepričani, da v primeru tako MOM, kot podjetja SNAGA ne gre za ljubezen in skrb za zapuščene živali, sicer se v preteklosti ne bi tako mačehovsko obnašali do bivšega koncesionarja, za delo v zavetišču pa ne bi predvidevali tako »primernega« kadra.

Na delo zavetišč za zapuščene živali je zanimivo pogledati tudi skozi finančne podatke njihovega poslovanja. Pogled na javno dostopne podatke poslovanja nekaterih slovenskih zavetišč za zapuščene živali je presenetljiv:

Podatki nekaterih organizacij, ki se ukvarjajo z dejavnostjo zavetišč za zapuščene živali, katerih poslovanje smo si ogledali od bliže, so javno dostopni, v kolikor jih kdo želi, jih lahko posredujemo po e-pošti.


Številke (predvsem stolpec »dobiček), so neverjetne. KATASTROFA !
Nikar ne pozabite, da ne govorimo o komercialnih podjetjih, ki prodajajo na trgu svoje storitve oziroma izdelke, govorimo o tako imenovanih ZAVETIŠČIH ZA ZAPUŠČENE ŽIVALI(!!!), na katerih očitno »znajo« nekateri prav lepo zaslužiti. SRAMOTA!
Strinjamo se, da morajo tudi tisti, ki delajo z živalmi in za živali od nečesa živet, vendar ob tem ustvarjanja takih dobičkov ne bi pričakovali. Glede na način dela zavetišč, je nelogično, da v njihovih letnih poročilih naletimo na takšen nerazporejen dobiček. Kako in komu ga namenijo? Na kakšen način so tako zelo uspešni?

Morda kdo najde glede na finančno situacijo v kakršni je Mestna občina Maribor in tudi Snaga (1.7 milijona izgube za leto 2010), še kakšen drug interes, kot neverjetno ljubezen in skrb za živali, ki se je v glavah in srcih mestnih veljakov rodila v zadnjih dveh mesecih?

Očitno je eden izmed ponudnikov za pridobitev koncesije stopil na žulj, tako MOM, SNAGI in tudi tistim, ki na račun zapuščenih živali ustvarjajo velike dobičke. Slednji očitno ravno zaradi navedenih dejstev niso bili pripravljeni podpreti apela in protesta znane ljubiteljice živali Jadranke Juras, proti odločitvi MOM , zaradi česar je bila Jadranka počaščena z zanimivim pogovorom z mariborskim županom.

Očitno je velik problem aktualnega razpisa in sporne izbire bodočega koncesionarja ravno v tem, da je eden izmed ponudnikov (ki seveda nima "pravih botrov") dokazal dobičkonosne namene Snege in MOM, s tem, ko je razkril, da se da za živali dobro, in strokovno poskrbeti z bistveno nižjimi cenami!
Če vam še vedno ni jasno si preberite včerajšnji članek in, če vam še vedno ne bo jasno, pomislite, kako zelo težko se je MOM odpovedala mesečni koncesiji, ki jo je veselo kasirala od Društva za varstvo in proti mučenju živali!

Še vedno mislite, da gre samo za veliko ljubezen veljakov MOM, do ubogih zapuščenih živali?

Pridruži se nam na prireditvi Evropske prestolnice korupcije, ops, pardon kulture 14.1. ob 18:00 na Grajskem trgu, kjer bomo skupaj opozorili na opisane probleme, goljufije in nepravilnosti.

5 komentarjev:

  1. Wild guess - zavetišča 1 - 4 so štiri od petih članov združenja zavetišč? Zasebniki, ki želijo čim dlje odgnati civilno družbo, se pred javnostjo zapirajo in preprečujejo celo dostop do informacij javnega značaja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne si delat utvar, prostovoljci, civilna iniciativa, ne bit naiven ... podobno se bo zgodilo v Mariboru. Ko bo mariborsko zavetišče prevzela komunalna komerciala, civilna iniciativa in prostovoljci ne bo imela več prostega vstopa v zavetišče
      Za nekatera zavetišča, ki si ne zaslužijo tega imena je znano kaj se zgodi z živalmi po 30tih dneh, ko ni več občinskega financiranja (v nekaterih še prej - ja tudi tako se ustvarjajo dobički) in ker morajo to skrit se pač zaprejo in preprečujejo dostop.

      Izbriši
    2. >>Wild guess - zavetišča 1 - 4 so štiri od petih članov združenja
      >>zavetišč?
      Očitno gre za zavetišča omenjena v linkanem članku http://delo.si/novice/slovenija/slovenski-ljubitelji-zivali-snaga-zivali-smeti-tu-nekaj-smrdi_2.html
      Pisma podpore ne bodo podpisali v zavetišču Mala Hiša, Horjul, Zonzani, Oksar in zavetišču Meli Trebnje. Omenjenim predstavnikom zavetišč se zdi odločitev Mestne občine Maribor povsem legitimna!?

      Izbriši
  2. Še vedno mislimo, da gre samo za veliko ljubezen veljakov MOM, do ubogih zapuščenih živali? Torej je izraz ljubezni tudi to, da nihče od teh veljakov nikoli ni pomislil, kako je živalim v Azilu, ker so na mrzlem, saj jim je zaradi neplačevanja Plinarna zaprla pipico za plin in so brez kurjave! Koliko gospodov je v svojih toplih pisarnah naročilo svojim tajnicam, da jim prikličejo koga iz Plinarne, da skušajo nekako najti rešitev in doseči, da bodo uboge zapuščene živali na toplem???? Poznam odgovor:N-I-H-Č-E! Zato, lepo prosim, ne prodajat fint o ljubezni in skrbi za zapuščeneživali. Gre za tipičen primer K-O-R-U-P-CI-J-E! Pa še kako za toto naše lepo mesto drži, da smo prestolnica EPK! In vsi normalni vemo, kaj pomeni tisti veliki K!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zavetišče 2 je zavetišče Meli iz Trebnjega.
    Za njih lahko z gotovostjo povemo, kako pridejo do takega dobička. Najraje psov in mačk sploh ne oddajo, počakajo 30 dni, da jih tudi obračunajo toliko, potem pa psa horuk v skrinjo. Uboge mačke ne dočakajo niti tega. Te reve so v skrinji skoraj takoj po sprejemu, glede na to, da jih nimajo nikoli nikjer objavljenih, sprejemajo jih pa, da tudi najditelji ne morejo do nikakršnih podatkov, kaj se je z mačko zgodilo, ne more biti drugače kot tako.
    Za mačke nimajo nobenih prostorov, prav tako nimajo karantene, vse prijave se ustavijo ali na novomeškem Vurs pri inšpektorju Štimcu ali na ljubljanskem Vursu pri eni od Čadoničinih desnih rok Bredi Hrovatin, ki je žena veterinarja tega zavetišča dr. Hrovatina, ki je boter takšnega ravnanja z ubogimi živalmi.
    Živel naš Vurs!! Uboge živali v državi s takim nadzornim organom, skorumpiranim do temelja.

    OdgovoriIzbriši