sobota, 10. marec 2012

Katja Kokot: "V tem poslu moraš biti brez srca"

Vir: http://www.ovce.si


Nova vodja zavetišča za zapuščene živali Maribor nas, od kar je podjetje SNAGA prevzelo upravljanje zavetišča, s svojimi dejanji in "strokovnimi" ravnanji, neprijetno preseneča z vsakim dnem znova. Izjava, ki smo jo prejeli od družine, ki je Katjo Kokot, kot "usposobljeno" veterinarko, prosila za pomoč pri striženju ovac, nas zato ni mogla več posebej presenetiti, temveč nas je samo še bolj razžalostila in podkrepila naš občutek nemoči.


Izjava družine M.P. iz okolice Maribora:

Smo izjemno veliki ljubitelji živali in imamo doma poleg štirih psov, še večje število drugih živali, pri čemer poudarjamo, da gre večinoma za zavržene ali zapuščene živali, katerim smo ponudili svoj dom.

Radi bi opisali neprijetno izkušnjo, ki smo jo imeli z gospo Katjo Kokot, novo vodjo mariborskega zavetišča za živali. Potrebovali smo nekoga za striženje ovac in tako nas je, po priporočilu znanca, obiskala gospa Katja Kokot, ki pa je že ob samem prihodu negodovala, da je blatno in da je navajena, da se pripelje čisto do hleva.

Imela je nespoštljiv odnos do partnerja in do živali, celo ovčke je nekajkrat udarila, zato jo je partner tudi odslovil, vendar je vztrajala, da jih postriže, ker je s tem namenom tudi prišla. Izjavila je, da kužkov ne mara in da moraš biti v tem poslu brez srca. Partnerja je zelo motila njena aroganca in grd odnos do živali, saj so pri nas živali enakovredni člani družine.

Moramo še dodati, da smo bili zgroženi ob novici, da bo ravno ta oseba, ki je že pri nas neprimerno ravnala z živalmi, v bodoče skrbela in odločala o usodi zavrženih in trpičenih živali.


Družina M.P.


Žalostni in razočarani smo tako člani civilne iniciative, prostovoljci, kot tudi ostali ljubitelji živali, ki smo v minulih dneh in tednih bili priča takšnim in drugačnim PR prijemom, leporečju sporočil za javnost, sprenevedanju in nazadnje preprečevanju pristopa v zavetišče za živali tistim, ki jim je za zapuščene živali resnično mar. Na našo veliko žalost, se potrjujejo opozorila in strahovi, da je župan MOM skrb za nemočna bitja prepustil ekonomski logiki in posameznikom, katerih "strokovnost" je bila v preteklosti, kot kaže vprašljiva in celo predmet obravnave pristojnih nadzornih organov in služb (inf. o tem še zbiramo in bomo poročali v naslednjih dneh).

Ob dejstvu, da lahko v poslanskih klopeh sedi nekdo, ki je dokazano ponarejal šolska spričevala, zaposlen v zavetišču za živali, ki je moral prejšnje delovno mesto zapustiti, zaradi nestrokovnega in nevestnega opravljanja zaupanih mu nalog, ni nobena posebnost. Šteje samo to, ali ste v pravi stranki ali niste in nenazadnje, ali ste iz Dupleka ali niste.

47 komentarjev:

  1. Za bruhat. Totalno za bruhat.. ampak me pa sploh ne preseneča...

    OdgovoriIzbriši
  2. Waw,kaka frajerka je! Uživa, ko ima oblast nad živaljo - se vidi!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tota more imet pa res probleme sama s sabo! Biti veterinar in imet taki odnos, more bit pekel ali izživljanje zaradi svoje notranje gnilobe... Naj se gre prekvalificirat nekam kjer bo daleč stran od živih bitij!

    OdgovoriIzbriši
  4. kdo ne spoštuje živali, nebo nikoli spoštoval človeka... take gnide bi trebalo zapret v delovno taborišče

    OdgovoriIzbriši
  5. Glej ga zlomka, iščem ljudi, ki bi znal povedal kaj dobrega o njej, pa mi do zdaj še ni uspel. Od njihih bivših sošolcev je slišat ničkaj prijetne zgodbice, največkrat o njenem asocialnem vedenju in "posebnosti".
    Klasika pri vseh teh umazanih zadevah je piar. Na Facebooku in na web strani taborišča, opala pardon zavetišča lahka preberemo same pozitivne stvari, me pa nebo nihče prepričal, da je temu res tako.
    Imam pa občutek,da dolgo nebo šlo tako, kajti če nekaj počneš z ljubeznijo, si pripravljen iti do konca, za ljubitelje živali vem in verjamem, da so zmožni tega.
    Ima pa druga stran nekaj politične sreče, ki pa bo še letos ugasnila. Sledila bo selitev narodov, od koder so prišli.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pošastno, kaki pokvarjenci tacajo naš planet. Kokot v zavetišču je enako pedofil v šoli.

    OdgovoriIzbriši
  7. v tej državi je vse "v stilu", pa je tudi to...groza

    OdgovoriIzbriši
  8. Tale gospa na www.ovce.si pravi, da je potem "večja proizvodnja", ker se skrbi za ovce. Zraven so še recepti za pripravo jagenjčkov in podobno.... Verjetno sploh ni slaba veterinarka, če bi ostala pri ovcah, če bi šla delat kot nadzor v klavnico ali na kakšno farmo....ampak luba duša, ne v zavetišče za brezdomne živali s tako miselnostjo in načinom!

    OdgovoriIzbriši
  9. prejšnja tehnica glede mojih izkušenj sploh ni imela spoštljivega odnosa do strank kaj šele prejšnja vodja zavetišča jasmina vrbnjak... izgledala je kot da je čisto pri drugi stvari... če bi jasmina bila prava ljubiteljica živali bi že zdavnaj odkrila mikrosporijo pri psih in jo tudi odpravila... za mene je prej blo mučenje ko sem prišu sprehajat pse pa sem vidu da vsak mu lahko da za jesti kaj hoče vsak lahko gre v karanteno, živali so imele gliste po več mesecev in ni nihče ukrepal... v prostorih za mačke je bilo vse polno mačke so ležišča že imela zunaj boksov, ker so boksi bili polni in jih niso imeli kam zadat.... imeli so mačke z levkozo in mačjim aidsom spuščene polek zdravik, ko v zakoniku posebaj piše, da jih je potrebno evtanazirati, če se jih pa obdrži morejo biti v primernem boksu in ločene od živali, ne pa skupaj z zdravimi. Imam pa še en primer, moj kolega je vzel mačko iz azila,jasmina je celo zatrdila da je mačka zdrava, v veterinarski ambulanti pa so mu rekli da je mačka pozitivna na mikrosporijo in da je ta prisotna najveretneje že več mesecev... mačko pa je peljal k veterinarju takoj drugi dan ker je opazil brezdlačna mesta.... in to so vam ljubitelji živali.... za mene so to bolani ljudje....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti nikoli nisi videl ne Jasmine in ne Sandre. Ti nikoli nisi bil v azilu. Bolan si ti in verjetno si tudi iz Dupleka.

      Izbriši
    2. Joj, cela grozljivka. Polno mačk so imeli, pa niso jih hoteli evtanazirat, joj prejoj. To je pa res mučenje, s katerim se sadizem kokotove res ne more kosat. Hvala za razsvetljenje. Izživljanje nad živalmi in evtanaziranje iz čistega užitka in potrebe po nadvladi je torej pravi recept za mariborski azil. Good to know. A si ti slovenščino prešprical tako kot simčič srednjo šolo?

      Izbriši
    3. Če že pišeš takšne laži...imej jajca, pa se podpiši pod to, kar si napisal/a

      Izbriši
    4. Hehe, v kerem ZAKONIKU pa piše to? :) Kaj si ti nor, šta sve majka rodila!

      Izbriši
    5. Kaj to pa KK kqar sama piše? Ker ona bi lahko take kozlarije skup spravla, saj ni prvič!

      Izbriši
    6. To je pisal Jure Petrovič - prostovoljec iz azila, katerega ne mara prav noben sprehajalec in prav noben prostovoljec ( razen tistih par mladih, ki jih je uspel zmanipulirati ), ker je pataloški lažnivec in o živalih nima blage veze, saj z njimi ravna zelo grobo. To lahko potrdijo seveda vsi sprehajalci in prostovoljci. Sedaj pa leze v rit Kokotki, ker upa, da ga bodo zaposlili kot veterinarskega tehnika. Še ena prodana duša, ki bi mogla met prepoved približevanja živalim.

      Izbriši
  10. Spet se Hajdinjak, oglaša in deli nasvete. Najprej se vpiši v tečaj slovenskega jezika, Dušan in ae brigaj zase

    OdgovoriIzbriši
  11. v tem poslu moraš predvsem imeti SRCE in PAMET. Če izjavi tako neumnost zagotovo nima nič od tega.

    OdgovoriIzbriši
  12. MEDTEM, KO SE MI V NEDOGLED PREPIRAMO NA FORUMIH O TEM KDO JE PRIMEREN IN KDO NE, ŽIVALI TRPIJO!! Zapomni si to, ne pa da samo vrtiš jezik v nedogled. Neke bo treba NAREDIT, KER LAPANJE ŠE NI NIČ POBOLJŠALO.

    OdgovoriIzbriši
  13. Joj, najprej se dajte pozanimat glede stanja živali pri družini MH. Zadevo poznam osebno in je tako, da imajo ovce v neprimernih pogojih, v neki, z deskami skup zbiti uti. Ovce so do kolena v blatu, in dokler tja ni prišla KK so imele tako dolge parklje, da so se jim sklepi deformirali. Prav tako ovce niso bile ostrižene že najmanj dve leti. Po zakonu o mučenju živali se smatra za mučenje, če ovce niso postrižene vsako leto. Namreč, ne morejo odvajati toplote poleti, prav tako se jim pod volno zbira vlaga. Ovce so bile krmljene z ostanki hrane iz kuhinje, kar je popolnoma nesprejemljivo in nedopustno. Če je KK dvignila glas zaradi take situacije in če je pripravljena iti v tak drek, da pomaga živalim, potem... res, potem vas res ne razumem. Kdo od vas se je pripravljen spustiti v tako fizično zelo težko delo, v dreku, poleg ljudi, ki jim niti najmanj ni mar za živali? Kdo od vas se upa odlepit od računalnika in dejansko narediti kaj dobrega s svojimi lastnimi rokami? Banda hinavska škodoželjna, najprej pred svojim pragom počistite!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ja, Kača smrdljiva, napad je res najboljša obramba, samo laganje in podtikanje, ki si se ga lotila, pa je tako podlo in nizkotno, da je vprašanje, kako lahko spiš. Pa saj od tebe tudi ni drugega za pričakovat in zdaj je tud jasno, zakaj se samo skrivaš v pisarni zavetišča, me zanima kam se boš skrila, ko bo Kanglar spakiral svoje kufre.

      Izbriši
    2. ker poznam omenjeno družino, ki ni MH (se vidi, da nimaš niti pojma o čem pišeš ali pa so ti "šefi" narobe narekovali) ampak MP bom rekla samo to, da te je lahko globoko v dušo sram, da jih blatiš, ker tako požrtvovalne družine, ki je rešila že veliko živali, še nisem videla. In sram naj te bo, da potiskaš v drek ljudi, ki imajo srce na mestu zato, da bi zmajnševal sramoto, ki se dogaja v zavetišču MB. Protipravno in protiustavno! Res je, kakršna je država takšni so znotraj nje lokalni in samooklicani "šerifi".

      Izbriši
    3. "Če je KK dvignila glas zaradi take situacije in če je pripravljena iti v tak drek, da pomaga živalim, potem... "

      Od kdaj je brcanje ovc, pomoč? :)

      Izbriši
  14. Družina M.P. ima živali v stanju, ki je daleč od tega, ki ga anonimni (zgornji) opisuješ. Očitno si ti tole ta KK sama, packa grobijanska. Bistvo ni v tem, da si godrnjala, ko si se pripeljala, ampak v tem, da tolčeš živali, kar ni edini primer, za katerega smo izvedeli. Tolčeš tudi po psih, a ne KK?? In to nisi delala zaradi tega, da bi naredila kaj dobrega, ampak zaradi tega, da si bila plačana in da si lahko preživela, saj te kot veterinarko ni noben hotel zaposliti!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa iz Gmajnic, KK si morala spokat, sicer bi dobla odpoved, ker so te meli pun k ... vse se zve ... marsikaj še bomo očitno brali in slišali o tebi ...

      Izbriši
    2. Zloba brez meja...veje med vami. Pa kaj vam te je? Kaj kdo od njo sploh pozna KK? Mater ste primitivni...

      Izbriši
  15. vsak se pravi pametan kdo ne striže ovce. Moj fant se tudi ukvarja s tem delom že nekaj let in to ni lahko delo. Saj ni enostavno premetavat ovce teške 80-90 kg,nekatere zelo več. jaz Katju osebno ne poznam,ali vem da se zelo trudi,kjer zelo malo žensk striže ovce. Če ste v tem zelo uspešni lahko s tem delom dobro zaslužite. Če vam Katja ni po volji lahko ste poklicali gospoda Alojza Novaka, ali Pavela Novaka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katja je strigla ovce pri nas in to zelo lepo, tisti, ki nam je strigel prej, pa jih je cele sporezal. Prosim, da nehate neke bedarije pisat, ker sploh ne vete nič o tem in delate samo škodo po nepotrebnem.

      Izbriši
    2. To če zna vredu stričt še ne opravičuje tega, da KK ŽIVALI PRETEPA, to je bistvo o katerem se govori o PRETEPANJU in pa o odnosu, ki ga KK sama ima do tega posla, kakšen, da moraš bit, "V TEM POSLU MORAŠ BITI BREZ SRCA", kot sam pravi.

      Izbriši
    3. Če bi se zdravnik jokal za vsakim pacientom, bi verjetno po enem letu že bil zrel za psihiatrijo. In v kolikor tvoja dejanja narekuje stroka, pravilniki in zakoni, je to pač to. In če je kdo od vas že kdaj v življenju sploh videl striženje ovc...evo, si dam roko odrezat. Pa kaj misliš, da ovca lepo stoji in čaka, da jo postrižeš? Tako kot pes lepo stoji in čaka, da mu daš injekcijo?
      Banda zahojena nerazgledana, same probleme iščete, namesto, da bi RES KAJ DOBREGA NAREDILI ZA ŽIVALI...
      Drhal.

      Izbriši
    4. Aha, zato torej, ker delaš skladno z zakoni in stroko imaš vse razloge in vsa opravičila, da ŽIVALI PRETEPAŠ ... , vedno lepše .... česa vse še ne bomo izvedli ... ampak v nobenem zakonu ne piše, da lahko živali pretepaš, prav tako v nobenem zakonu ne piše, da moraš živali evtanazirat, ko so izkoristile 30 dni v zavetišči, zelo žalostno pa je, da si domišljaš, da jih je opravičljivo, pri tem še tepst, če se pri tem celo upirajo .... groza

      Izbriši
    5. Ti kaj naredi za živali, namesto da iz anonime zagovarjaš mučiteljico in žališ prostovoljce. Ali je to vse, kar znaš? Sama razgledanost te je. Tudi otroci pri zdravniku niso pri miru, pa jih dohtarji ne tepejo, a ne? In tudi z živalmi se ravna humano, ne pa po kokotje.
      P.S.: Upam, da najdeš koga, ki ti odreže roko.

      Izbriši
    6. Kako pa izgleda humano striženje ovc????????? Jao, folk, eni pa mate res težave sami s sabo... Ovce še v živo vidli niste, razen v živalskem vrtu, zdaj pa ste vsi neki jaki eksperti za to področje. Dajte rajši it pogledat, v kakem stanju so ovce pri familiji MH, in s čim jih hranijo. Dajte tudi pogledat zvite sklepe pri nogah pri kozi, katero so tako zanemarjali, da je imela 10 cm predolge parklje in so se ji sklepi zvili zaradi nepravilne pozicije pri hoji. Zadeva je bila predana dalje, zato vem za to. S KK pa sodelujem na tem področju že več let, in nobenega od vas živaloljubcev ni poleg, ko je treba take uboge živali iz dreka in se SAM izpostavljat pred takimi lastniki, ki mislijo, da so vsemogočni in da lahko delajo z živalmi, karkoli se jim zahoče.

      Pa ovca še nikoli ni in nikoli ni stala pri miru pri striženju. KK pa je državna prvakinja v striženju ovc, pri čemer se šteje tudi ravnanje z živaljo in morebitne ureznine (dajte si pogledat kak masaker za sabo pustijo drugi frizerji ovc).
      Res ste bedaki na kvadrat, nekaj pišete, pa sploh ne vete za kaj se gre. Verjetno iz čiste zlobe ali pa iz dolgčasa, ker nimate nobene službe, niti hobija, pa hodite srat na tujo dvorišče. Da vas ni sram...

      Izbriši
    7. A tebe ni sram , da kvasaš neumnosti in zahtevaš od živega bitja, da je na miru, ko se znašaš nad njim?! A ti tudi stojiš na miru, ko pridejo do tebe močnejši in te sunejo prakrat v rit (mogoče ravno to rabiš, da dojameš kaj pomeni, ko si NEMOČEN!). In ne gre samo za ovce ampak za njene izjave. Saj vsi vemo -redko kateri veterinar na žival gleda kot na živo bitje. Škoda. Večina vas to študira zato, ker domišljavo menite, da boste imeli lastne klinike in veliko denarja. Le redki biseri pa zato, ker imajo resnično radi živali in jim želijo pomagati. Vsemogočni so bili vedno zgolj možje v belem in kljukci v parlamentu - vsaj tako si oni sebe domišljajo. Vsaka rit svojo palco faše...vsaka.

      Izbriši
    8. Samo striženje ovc ni lahko,jaz sem lanjsko leto hodila z svojim fantem po tereni ko je on strigo ovce. Pomagala sem ih lovit in podirat in vem kako to zgleda. Katja je zelo mlada punca in se še velik mora naučit tudi kot jaz. Če se takoj obnašala do tih ovc je verjetno imela razlog za to. Nekatere ovce niso pri miru ko ih se striže,jaz to pa sama vem. Ne bom pozabila kot je delala še v Brežicah v veterinarski bolnišnici da je rešila mog mucka ko se je bio zastrupio.

      Izbriši
  16. Kdo pa je familija MH?

    OdgovoriIzbriši
  17. Želeli smo samo deliti našo izkušnjo z gospo KK, sedaj pa nas želi »nekdo« očrniti z blatenjem, predvsem s tem, kako (ne)skrbimo za naše ljubljenčke. Res žalostno!!!

    Še enkrat: Večina naših živali je bila rešena pred gotovo smrtjo. Koza, o kateri se tako na dolgo in široko razpravlja, je bila vzeta iz azila (škode se žal ne da popraviti). Za vse živali lepo skrbimo,čisto vsako leto poskrbimo tudi za striženje ovac, kot tudi za rezanje njihovih parkljev, kar po navadi opravijo strokovnjaki oz. ljudje, ki so za to usposobljeni.

    Je pa res, da se naše živali pasejo na zelenici, ki pa žal ni tlakovana, zato je le-ta ob dežju blatna. Ne vemo, v čem je tu problem?

    Poudarjamo pa, da bomo še v bodoče skrbeli za dobrobit naših in drugih živali.

    Nismo mi predmet razprave!
    Družina mh

    OdgovoriIzbriši
  18. Ni se za sekirati, vsakega popljuvajo, ki nima toliko črnega za nohiti kot oni. Enostavno težko razumejo, da nismo vsi ljudje mahnjeni na moč in denar ampak da nekaterim izmed nas pomeni etika in svetost življenja (tako človeškega kot ne-človeškega) bistveno bistveno več, če ne kar vse. Tako, da nič se sekirat. Zaradi živali moramo vztrajati, ker koga bodo imele, če nimajo nas?!

    OdgovoriIzbriši
  19. Opa! Zanimivo, da določene osebe točno vejo za katero družino se gre, čeprav opažam, da so v članku inicialke družine, ki je podala svojo izjavo, napačne! Torej, je čisto vse res kar je napisano v izjavi! ;) Kako človek čisto nehote poda potrditev.

    OdgovoriIzbriši
  20. Tudi mi poznamo družino,ki skrbi za zavržene in zapuščene živali in jo z otroci večkrat obiščemo.Pa kaj človek res ne sme svoje izkušnje delit z drugimi,ne da bi sam postal tarča?Ali veste koliko je dela in stroškov in odrekanja da skrbiš za toliko zavrženih živali?zgornje komentarji o slabi skrbi za živali so samo poskus,da si nekdo opere svoje ime.Zelo žalostno.

    OdgovoriIzbriši
  21. V imenu CI izjavljam, da je pravilna kratica družine M.P. in ne M.H., za tiste, ki niste razumeli sarkazma, ki ga je napisal nekdo iz te družine.

    OdgovoriIzbriši
  22. Saj ne morem vrjet! Fate, krtki, tadeji in ostala "company" (sej vsi vemo, da je to ena in ista oseba, a ne?;))so se z Večera sem preselil...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. si pozabu PIRAMIDO, tadeja, krtkova dobra dela,...itak je vseeno, pesl in familija pozdravljeni! Še vedno nismo prejeli odgovora na vprašanje, ali ste plačani na uro ali po učinku? Upam, da na uro, ker učinka ravno ni od vas.:)

      Izbriši
    2. Ni važno al na uro, al po učinku, glavno da so denarci veliki. Samo na Supervizorja vprašite, pa bo vse jasno zakaj se nekaterim splača počet, kar pač počnejo:
      http://supervizor.kpk-rs.si/podj/35387777/

      Izbriši
    3. Sem odšla malo na supervizor pogledat in je na tem "naslovu", kjer je dejavnost Gradbene mehanizacije in videoteke, bilo s strani občine v obdobju december 2010-marec 2012 nakazanih 100.358,00 eur.

      Za zavetišče Maribor pa v enakem obdobju 7.293,60.

      Supervizor je res fajn....

      Izbriši
  23. re:dupleška mornarica12. marec 2012 ob 12:19

    pešl, von pesl, pesl, herzog, duško in flisko, evo, druščina popolna.
    kaj, se vam je župan od sramote skril, pa zdaj v slogu dupleške mornarice kk branite??
    mornarica bo kmalu tonila, vi pa z njo,...kaj pa potem??

    OdgovoriIzbriši
  24. Zasto netko ne zaustavi ovu krvolocnu ubicu???Mora da je jako isfrustrirana i nezadovoljna zivotom pa se sveti na tim jadnim zivotinjama...DOLE SA KATJO...ODSTUPI UBOJIC...RAK TI RUKE IZJEO SA KOJIMA UBIJAS TE JADNE ZIVOTINJE...

    OdgovoriIzbriši