ponedeljek, 2. januar 2012

Prejeli smo ...

NOVI V ZAVETIŠČU ....KAKO KULTURNO

Skoraj celo noč sem razmišljal in premleval članek o tem lovskem, plitvem in primitivnem krvniku, ki bi naj bil oskrbnik v zavetišču. Ob sliki s srnjakom in ob lisički, se mi prikradejo v spomin fotografije iz zgodovine, ko smo se v šoli učili, kako so se krvoločni klavci okrvavljenih rok naslanjali nad pobitim slovenskim narodom ter se z njim fotografirali.

Tega ne smemo dovoliti za nobeno ceno!  Potrebno je o tem seznaniti ne samo slovensko, ampak tudi širšo javnost.

Lahko si samo mislimo, kaj bo z ubogo psičko Lino in njej podobnimi. Kje bodo končali in na kakšen način. Ali že nimamo dovolj vsakodnevnih grozljivih zgodb o pokončanju teh zavrženih živali?! Na vratih EPK-ja se nekdo na tako grozovit način postavlja pred drugimi, zraven tega pa dodaja razne cinične komentarje, ki pristojijo samo tistemu najnižjemu, nešolanemu, nepismenemu sloju ljudi, ki v življenju niso z ničemer znali uspeti in skušajo biti prepoznavni ter priti v ospredje na tak način. Mogoče je bil celo življenje zapostavljen, preziran, zaničevan, zavržen od kulturne družbe, ki ga je izolirala in se od njega distancirala ter ga zaničljivo gledala, sedaj pa se želi pokazati na takšen način, ker se na drugega ne zna.
Zaključujem z usmiljenim pogledom na tega človeka, ker sem mnenja, da je do skrajnosti zafrustriran in upam, da se bo zasmilil še komu. Njemu pa želim tresočo se roko in krivo cev ter zamegljen pogled skozi lovski daljnogled z željo, da čim manj ..."trofi"...

Mali Mrav

Prispevek nam je posredoval ljubitelj živali in ga objavljamo v celoti. Če tudi ti želiš povedat, kaj čutiš ob vseh dogajanjih o katerih pišemo na tej spletni strani in pri tem ohranit zasebnost nam piši na skupajzazivali@gmail.com.

Najmanj kar lahko narediš je, da klikneš Like in tudi na ta način posreduješ informacijo svojim prijateljem. Zares pa boš naredil(a) nekaj koristnega, če se udeležiš mirnega shoda za živali  14.01. ob 18:00, na Trgu leona Štuklja v Mariboru.



Ni komentarjev:

Objavite komentar