torek, 20. december 2011

Mirovni shod pred Mestno občino Maribor 19.12.2011

Dne, 19.12.2011 smo kot civilna iniciativa organizirali mirovni shod zaradi nestrinjanja z izborom koncesionarja za upravljanje z mariborskim zavestiščem za živali. Shod smo prijavili upravni enoti in policijski upravi Maribor že v sredo 14.12.2011.

Natanko ob 15:00 uri sem prejel klic novinarke na eni izmed mariborskih medijskih hiš, ki je preverila, če bo protest potekal, saj jo je nekdo poklical ter ji sporočil, da protest iz neznanih razlogov odpade. Dezinformacijo sem takoj zavrnil, ter ji dejal, da smo na poti k mariborski občini. Nekaj minut po 15. uri smo se odpravili iz Glavnega trga, skozi Grajski trg do končnega cilja - Ulica Heroja Staneta 1.

Mirovni shod je potekal brez incidentov z naše strani. To pa ne moremo trditi za nasprotno stran (MOM), saj nam je varnostna služba preprečila vstop na JAVNO! sejo mestnega sveta, navkljub temu, da sva željo po spremljanju seje izrazila le dva občana. Po besedah gospe Štelcer, ki je zadolžena za odnose z javnostmi na mariborski občini, bi našo namero morali predhodno najaviti. 

Drugi incident se je zgodil nekaj po 17. uri, ko nas je varnostnik prosil, naj zapustimo stavbo Mestne občine, saj uradnih ur ni več. V izogib konfliktom smo slednje tudi storili in svoje aktivnosti nadaljevali pred glavnim vhodom v občino, kjer smo z glasnim skandiranjem zahtevali odgovore s strani mestnih svetnikov. 

Na vhodu v mestno občino se je za kratek čas pojavil mestni svetnik Lipe - Rok Peče, nekaj časa za njim pa tudi eden izmed mestnih svetnikov iz stranke SDS, kateri mi je izročil dopis VURS-a, v katerem argumentirajo neprimernost Zavoda Mačja hiša.

Okoli devetnajste ure se je naš mirovni shod pred Mestno občino Maribor zaključil. Z glasnim skandiranjem smo se županu in vsem ostalim zahvalili za prijaznost in posluh ter jim sporočili, da to NI naša zadnja aktivnost.


"Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo."


Članek in videoposnetek (www.vecer.com)



Ni komentarjev:

Objavite komentar