četrtek, 29. december 2011

Laži, podtikanja in pritlehnost mariborskih občinskih veljakov- II. del

Mariborske mestne oblasti so se v izbornem postopku bodočega izvajalca javne službe upravljanja mariborskega zavetišča, na vsak način trudile izločiti dejansko edino prijavo, ki je zadovoljevala vsem pogojem. Ponudba Mačeje hiše je v oceni izbornega postopka dosegla največje število točk od vseh prispelih ponud, to je 92 točk od 100 možnih. Ponudba Mačje hiše je bila zavržena na osnovi domnev, ki so povzete v članku Delo.si - Ponudba mačje hiše jim je bila sumljiva .

Za pojasnila, dodatne informacije in njen pogled na obtožbe smo prosili Heleno Jovanović-Hacin.

Celotna izjava gospe Hacin je dosegljiva na povezavi - IZJAVA: Helena Jovanović-Hacin
Mačja hiša .

Da ga. Hacin in Zavod Mačja Hiša resnično delujejo v dobrobit živali ter se trudijo urediti problematiko zapuščenih in zavrženih živali, potrjuje tudi priznanje generalne direktorice VURS .

Podana dejstva v izjavi razgaljajo pritlehnost in sprenevedanje mariborskih mestnih oblasti. Ugotavljamo namreč:
  • komisija je za mariborske davkoplačevalce sprejela škodljivo ponudbo, saj nas bo izbrani izvajalec stal bistveno več, s postavljeno ceno pa namerava SNAGA na račun zapuščenih in zavrženih živali kovati dobičke;
  • ker očitno najboljšega ponudnika, to je Mačje Hiše ni bilo mogoče izločiti na regularen način si je bilo potrebno izmisliti obremenilna dejstva s konstruktom obremenilnih dejanj, za katere pa se izkaže, da so izmišljena. Pozornemu opazovalcu na osnovi analize strankarskih povezav nekaterih zaposlenih na VURS-u in veljakov MOM, hitro postanejo jasne povezave. Le-te privedejo do sklepa, da so obtožbe in postopki nekaterih zaposlenih na VURS-u, sproženi ravno v času izbornega postopka in sproducirani z namenom zagotoviti obremenilne, tako imenovane "indice", na katere se v nadaljevanju sklicuje komisija MOM-a v izbornem postopku. Še več, g. župan je z DOPISOM IZ VURS-a  mahal naokoli in ga pošiljal po širni Sloveniji, kot odgovor na: "Zakaj se ni izbrala Mačja Hiša?". Ker se je porajal sum na kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov je direktorica Zavoda Mačja Hiša zahtevala odgovor s strani odgovornih na VURS-u. Le-ti v svojem ODGOVORU "trdijo", da s svojim dopisom nikakor niso mogli vplivati na izbor koncesionarja. O "dobronamernem" delovanju direktorice Urada za notranji nadzor na Veterinarski upravi in vidne članice SLS Andreje Bizjak, lahko preberete v objavi  ZVERCE.SI: "VURS nam namerno škoduje" o istem pa je pisal tudi R. Galun za časnik DELO: v prispevku z naslovom "S totega konca - Mjav" .
Na osnovi predstavljenih dejstev in informacij, še enkrat poudarjamo in opozarjamo, da so vsi t.i. "indici", ki jih navajajo oblastniki MOM-a izmišljeni in predstavljajo zlonameren konstrukt diskreditacije dobronamernih in poštenih prizadevanj posameznikov in organizacij, ki sprejemajo skrb za zapuščene in zavržene živali kot svoje poslanstvo.

Nesprejemljiv konstrukt o SNAGI, kot edini primerni izmed prijavljenih organizacij, zasnovan na podtikanjih in lažeh, ki so bile podalaga za neupravičene dvome in zavrnitev ostalih prijavljenih ne zdrži.
Edino merilo izbornega postopka, bi morala biti strokovna podlaga in ekonomska primerjava. Komisija v tem pogledu ni odločala na navedenih izhodiščih, temveč neosnovanih domnevah, temelječih na izmišljotinah, lažeh in potikanjih. V vseh izjavah se oblastniki MOM-a sklicujejo na nedefinirane domneve, za katere do danes niso predložili niti enega materialnega dokaza. V kolikor so podvomili v uspešnost ponudbe z nižjo ceno ravno zaradi nižje cene same, bi vsaj z vidika enakopravnosti lahko podvomili v ponudbo SNAGE zaradi višje cene. Več kot očitno je, da želi SNAGA uresničevati svoje "sanje" v dobiček naravnano poslanstvo, na račun zavrženih živali in neumnih davkoplačevalcev.
V primeru izbire izvajalca javne službe upravitelja mariborskega zavetišča za živali, tako ne gre več samo za živali, vedno bolj gre za ljudi, meščane, prebivalce mesta pod Pohorjem in stanje v tem mestu sploh. Gre za problem, na katerega nekateri opozarjajo že precej časa, gre za korupcijo, pritlehnost in sprenevedanje, ki vlada v MOM-u in se širi v mestu pod Pohorjem, ki vse bolj namesto naziva Evropska prestolnica kulture, zasluži naziv Evropska prestolnica korupcije.

3 komentarji:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=RX0xezNrAkY&feature=related

    OdgovoriIzbriši
  2. Takle je to takrat, ko se gremo volitve....

    Ko popolnoma vrjameš neki osebi, brez kakršnihkoli pomislekov, dobiš enega od dveh možnih rezultatov.... Župana kot se šika... ali življensko lekcijo... :)

    .... v totih koncih smo žal in to zelo žal, dobili lekcijo

    OdgovoriIzbriši