sreda, 28. december 2011

Laži, podtikanja in pritlehnost mariborskih občinskih veljakov- I. del

Da se bo v prihodnje, v postopku izbire izvajalca javne službe upravitelja mariborskega zavetišča za živali, mogoče osredotočiti na bistvo problema, smo se odločili, da pridobimo pojasnila vpletenih in obsojanih. Pridobljena pojasnila in informacije, ki jih objavljamo v tem prispevku in jih še bomo objavljali v prihodnjih prispevkih namreč diskreditirajo trditve oblastnikov MOM.

Za pojasnila in dodatne informacije smo prosili Jasmino Vrbnjak, veterinarko Društva za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ter predstavnico Mačje Hiše, Heleno Hacin-Jovanović. Pridobili smo pravna mnenja, informacije ter izjave, ki jih bomo objavili v prihodnjih objavah, saj postavljajo podane interpretacije s strani odgovornih MOM v popolnoma drugačno luč.

Najprej pojasnila Jasmine Vrbnjak, dr. vet. med, ki je vse do pomladi 2011, v zavetišču za zapuščene živali v Mariboru, delala kot prostovoljka.

Jasmina Vrbnjak  je del pojasnil podala že v  RTS prispevku: Postopek zoper azil, kjer je iz povedanega jasno, da gre v primeru Jasmine Vrbnjak in njeni domnevni  malomarnosti in neodgovornosti, za zlonamerna, zahrbtna in pritlehna podtikanja.  

Dr. I. Vojtec, direktor mariborskega območnega urada veterinarske uprave (VURS), v posnetku RTS pojasnjuje, da je za postopke odgovorno prejšnje vodstvo zavetišča, v katerem je Vrbnjakova zaposlene šele od 18.4.2011. Pri tem je dr. Vojtec spregledal dejstvo, da Vrbnjakova v zavetišču ni bila nikoli zaposlena kot vodja. Prekršek, za katerega Vrbnjakova prevzema odgovornost je predvsem administrativne narave. Se pa pri takih podtikanjih porodi vprašanje, kako lahko nekateri mestni oblastniki še vedno sedijo na svojih občinskih stolčkih, neglede na to, da so, ali so bili v preiskovalnih postopkih, ali pa so bile proti njim podane kazenske(!) ovadbe in proti njim tečejo preiskovalni postopki.

Jasmina Vrbnjak je na našo prošnjo posredovala informacije in izjavo, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Vse predstavljene argumente oziroma tako imenovane "indice", ki jih navajajo oblastniki MOM-a, je na osnovi podanih pojasnil mogoče razumeti edino kot laž in zavajanje.

Konstrukt o SNAGI, kot edini primerni organizaciji izmed prijavljenih, zasnovan na podtikanjih in lažeh, ki so bile podlaga za neupravičene dvome in zavrnitev ostalih prijavljenih, ne zdrži. Edino merilo izbire bi morala biti strokovna podlaga in ekonomska primerjava. Komisija, ki je odločala o bodočem izvajalcu javne službe upravljalca mariborskega zavetišča za zapuščene živali, v tem pogledu ni odločala na osnovi navedenih meril, temveč na osnovi neosnovanih domnevah, temelječih na izmišljotinah, lažeh in podtikanjih. V vseh izjavah se oblastniki MOM-a sklicujejo na nedefinirane domneve, skoraj vedeževalske sposobnosti in argumente, za katere do danes niso predstavili niti enega oprijemljivega dokaza.

V primeru izbire izvajalca javne službe upravitelja mariborskega zavetišča za živali, tako ne gre več samo za živali, vedno bolj gre za ljudi, prebivalce mesta pod Pohorjem in stanje v tem mestu sploh.

5 komentarjev:

  1. Dobro lažeta glede na to da je en ajnzponer drugi pa škif...

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga občinska gospoda, z veseljem vas obveščam, da je sezona bučk že mimo in da te, ki jih sedaj VI prodajate NAM že fejst gnijejo in jih mi ne bi kupili. Čisto dobronameren nasvet: Pojdite jih s svojimi kolegi prodajat kam drugam (zaradi mene lahko tud na drug planet, ker na naši tržnici jih nimate kje), kajti mi smo se bučk (ampak svežih) preobjedli in te, ki jih prodajate vi sedaj, NE kupimo... več... za nobeno ceno! ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=bTC6JDclL-Y

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuuu, kaj človek vse ne zve..tole z ajznponerji pa policaji... torej dragi občinski gospodje in gospe, tale pesem je kot nalašč za vas...

    http://www.youtube.com/watch?v=GVvCUovAk3k

    Jaz upam, da bo imel vlak zadosti vagonov, da boste lahko nanj spravili sebe fizično in še vso "svinjarijo", ki jo vlečete za seboj... pa da nad totim lepim mestim končnooooooo zasije sonce :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Slabo mi je, kaj se dogaja v Mariboru...

    OdgovoriIzbriši