četrtek, 1. marec 2012

Prenos zaskrbljujočih primerov "dobrih" praks v Zavetišče za živali Maribor

Kot so poročali na današnji tiskovni konferenci, so v Zavetišču za živali Maribor v soboto, 25.2.2012, gostili člane Združenja oskrbnikov slovenskih zavetišč za zapuščene male živali. Kot pravijo v zavetišču Maribor si želijo sodelovanja z vsemi, s katerimi lahko izmenjujejo izkušnje in dobre prakse. V soboto je bila podpisana skupna izjava vseh prisotnih, v kateri so se podpisniki opredelili do etičnih in moralnih vrednot v primeru evtanazij, do veterinarsko-sanitarnega reda, ki velja v zavetiščih in do pogojev dela v slovenskih zavetiščih. "Cilj našega združenja je izmenjava dobrih praks in posvetovanje o težavah, s katerimi se soočamo dejansko vsi, ki vodimo zavetišča za živali po Sloveniji," je glavno poslanstvo Združenja opisal njen predsednik Marjan Kerčmar, dr.vet.med.

Člani civilne iniciative smo globoko zaskrbljeni in ogorčeni nad aktualnimi prevzemanjem "dobrih" praks, glede na dejstvo, da v Zavetišče za živali Maribor nameravajo prevzemat primere "dobrih" praks iz zavetišč, članov Združenja oskrbnikov slovenskih zavetišč, ki glede na podatke prikazane v nadaljevanju, vzbujajo strah in grozo zaščitnikov in borcev za pravice zapuščenih živali.


V Zavetišču za živali Maribor SNAGA d.o.o, so prakticiranje sramotnih primerov "dobrih" praks očitno vzeli zelo resno, glede, na to, da so bile eden prvih ukrepov po prevzemu zavetišča, evtanazije domnevno starih živali.
.

1 komentar:

  1. Človek enostavno ne ve, kaj bi rekel! Prasci jedni, nečloveški.... mislim, nimam besed. Čisto pobijanje živali!!!!!! Primer dobre prakse? Upam, da odgovorni nimajo staršev za katere bi morali skrbet, jim kupovat in menjavat plenice in bog ne daj morda kupovat še kako posebno hrano.... skrbi me, za njih.... nikoli nisem nikomu želel hudega, ampak za odgovorne za to pa si SRČNO želim, da umrejo v gromozanskih mukah..... dolgotrajnih groznih mukah.... morda bodo pomislil zakaj. Gamad jedna brezsrčna!

    OdgovoriIzbriši