četrtek, 29. marec 2012

Rimskokatoliški cerkvi miljoni, narodu pa varčevlalni ukrepi ali "Jebi se Slovenija"

V teh dneh je po socialnih omrežjih zakrožil seznam proračunskih porabikov, ki predstavljajo OGROMNO SKRITO rezervo, pa je aktualna vladajoča koalicija v svojih varčevalnih ukrepih ne omenja med viri in rezervami, ...

Vabimo vas, da sporočite še kako podobno skrito rezervo, tako bomo vladni koaliciji pomagali najti skrite rezerve in pokrit proračunsko luknjo, ter se v čim večji meri izognit ukinjanjem porodniških, ukinjanjem praznikov, nižanjem plač in pokojnin



Seznam ni preverjen, še manj popoln, tako, da .... čim več predlogov, popravkov, boljši bo naš predlog vladi in verskim subjektom, da naj kako rečejo pri prevzvišanem in vsemogočnem, da ne bo potrebno jemat materam, delavcem, upokojencem, družinam ...
V pomoč pri raziskovanju  http://supervizor.kpk-rs.si/
.

sobota, 10. marec 2012

Katja Kokot: "V tem poslu moraš biti brez srca"

Vir: http://www.ovce.si


Nova vodja zavetišča za zapuščene živali Maribor nas, od kar je podjetje SNAGA prevzelo upravljanje zavetišča, s svojimi dejanji in "strokovnimi" ravnanji, neprijetno preseneča z vsakim dnem znova. Izjava, ki smo jo prejeli od družine, ki je Katjo Kokot, kot "usposobljeno" veterinarko, prosila za pomoč pri striženju ovac, nas zato ni mogla več posebej presenetiti, temveč nas je samo še bolj razžalostila in podkrepila naš občutek nemoči.


Izjava družine M.P. iz okolice Maribora:

Smo izjemno veliki ljubitelji živali in imamo doma poleg štirih psov, še večje število drugih živali, pri čemer poudarjamo, da gre večinoma za zavržene ali zapuščene živali, katerim smo ponudili svoj dom.

Radi bi opisali neprijetno izkušnjo, ki smo jo imeli z gospo Katjo Kokot, novo vodjo mariborskega zavetišča za živali. Potrebovali smo nekoga za striženje ovac in tako nas je, po priporočilu znanca, obiskala gospa Katja Kokot, ki pa je že ob samem prihodu negodovala, da je blatno in da je navajena, da se pripelje čisto do hleva.

Imela je nespoštljiv odnos do partnerja in do živali, celo ovčke je nekajkrat udarila, zato jo je partner tudi odslovil, vendar je vztrajala, da jih postriže, ker je s tem namenom tudi prišla. Izjavila je, da kužkov ne mara in da moraš biti v tem poslu brez srca. Partnerja je zelo motila njena aroganca in grd odnos do živali, saj so pri nas živali enakovredni člani družine.

Moramo še dodati, da smo bili zgroženi ob novici, da bo ravno ta oseba, ki je že pri nas neprimerno ravnala z živalmi, v bodoče skrbela in odločala o usodi zavrženih in trpičenih živali.


Družina M.P.


Žalostni in razočarani smo tako člani civilne iniciative, prostovoljci, kot tudi ostali ljubitelji živali, ki smo v minulih dneh in tednih bili priča takšnim in drugačnim PR prijemom, leporečju sporočil za javnost, sprenevedanju in nazadnje preprečevanju pristopa v zavetišče za živali tistim, ki jim je za zapuščene živali resnično mar. Na našo veliko žalost, se potrjujejo opozorila in strahovi, da je župan MOM skrb za nemočna bitja prepustil ekonomski logiki in posameznikom, katerih "strokovnost" je bila v preteklosti, kot kaže vprašljiva in celo predmet obravnave pristojnih nadzornih organov in služb (inf. o tem še zbiramo in bomo poročali v naslednjih dneh).

Ob dejstvu, da lahko v poslanskih klopeh sedi nekdo, ki je dokazano ponarejal šolska spričevala, zaposlen v zavetišču za živali, ki je moral prejšnje delovno mesto zapustiti, zaradi nestrokovnega in nevestnega opravljanja zaupanih mu nalog, ni nobena posebnost. Šteje samo to, ali ste v pravi stranki ali niste in nenazadnje, ali ste iz Dupleka ali niste.

torek, 6. marec 2012

O ovadbah zoper tiste, ki delajo dobro, antiurbanih noname tipih v zavetju občine ... pa še kaj :)

Kratke zgodbe, ki še posebno dobro zrcalijo naš čas:
  • prvo piše Valerija Kršlin iz Šentjurja pri Celju, ki si je zaradi skrbi za zlorabljene živali prislužila zaslišanje kriminalistov in kazensko ovadbo,
  • druga je o Jasmini Vrbnjak in njenim bojem z institucijami, ki ščitijo licemerstvo in goljufive združbe, raje kot kot posameznike, ki dvignejo glas za nekaj čisto malo boljšega,
  • tretja je v spomin na Claro Zetkin in Roso Luxemburg.
Več v prispevku Dejana Pušenjaka z naslovom Kdo, kdaj, kje, v sobotni prilogi Večera.  
.

Komu služijo slovenska zavetišča

Potem ko je Društvo za varstvo in proti mučenju živali (DVPMŽ) Maribor konec preteklega leta po 24 letih skrbi za zavržene živali upravljanje Zavetišča za živali Maribor predalo Snagi, je to javno komunalno podjetje že dalo vedeti, da bodo stvari v azilu odslej tekle nekoliko drugače, "na višjem nivoju". Med njegovimi prvimi ukrepi so bili odločitev za evtanazijo nekaterih bolnih živali, izključitev "konfliktnih" prostovoljcev, zaprtje zavetišča zaradi suma mikrosporije pa ukinitev prostega sprehajanja kužkov. Vse s pojasnili, da bodo imeli odslej v zavetišču prvo besedo zakon, pravila in stroka. Čeprav podjetje zagotavlja, da vse to ne pomeni zapiranja zavetišča, zaščitniki živali poteze Snage razumejo kot jasen signal, da gre tudi mariborsko zavetišče po poti večine slovenskih zavetišč, skritih pred pogledi javnosti, prostovoljci, aktivisti, sprehajalci. Ker je zainteresirana civilna javnost prepričana, da zavetišča ne more voditi gospodarska družba, Snagi tudi že od začetka očita, da bo iz živali kovala dobiček, četudi v podjetju vztrajno trdijo, da je namen poslovati s pozitivno ničlo.

Vir: Večer,  1. stran  2. stran 
Dostopno tudi na http://www.pesmojprijatelj.si/aktualno/clanek/komu-sluzijo-slovenska-zavetisca 
.

četrtek, 1. marec 2012

Prenos zaskrbljujočih primerov "dobrih" praks v Zavetišče za živali Maribor

Kot so poročali na današnji tiskovni konferenci, so v Zavetišču za živali Maribor v soboto, 25.2.2012, gostili člane Združenja oskrbnikov slovenskih zavetišč za zapuščene male živali. Kot pravijo v zavetišču Maribor si želijo sodelovanja z vsemi, s katerimi lahko izmenjujejo izkušnje in dobre prakse. V soboto je bila podpisana skupna izjava vseh prisotnih, v kateri so se podpisniki opredelili do etičnih in moralnih vrednot v primeru evtanazij, do veterinarsko-sanitarnega reda, ki velja v zavetiščih in do pogojev dela v slovenskih zavetiščih. "Cilj našega združenja je izmenjava dobrih praks in posvetovanje o težavah, s katerimi se soočamo dejansko vsi, ki vodimo zavetišča za živali po Sloveniji," je glavno poslanstvo Združenja opisal njen predsednik Marjan Kerčmar, dr.vet.med.

Člani civilne iniciative smo globoko zaskrbljeni in ogorčeni nad aktualnimi prevzemanjem "dobrih" praks, glede na dejstvo, da v Zavetišče za živali Maribor nameravajo prevzemat primere "dobrih" praks iz zavetišč, članov Združenja oskrbnikov slovenskih zavetišč, ki glede na podatke prikazane v nadaljevanju, vzbujajo strah in grozo zaščitnikov in borcev za pravice zapuščenih živali.


V Zavetišču za živali Maribor SNAGA d.o.o, so prakticiranje sramotnih primerov "dobrih" praks očitno vzeli zelo resno, glede, na to, da so bile eden prvih ukrepov po prevzemu zavetišča, evtanazije domnevno starih živali.
.