torek, 11. september 2012

Znova, ….skupaj PROTI lažem, podtikanjem, ignoranci, nepotizmu …

tokrat dvigamo svoj glas skupaj s stanovalci in zaposlenimi  Doma starostnikov Danice Vogrinec, kjer je našlo varen, skrben in topel dom kar lepo število živali. Muce, ptički, hrčki … polepšajo dan marsikaterega starostnika. Za vse živali je lepo poskrbljeno. Imajo hrano, vodo, veterinarsko oskrbo, zvrhano mero  ljubezni in topline. Tako kot za sočloveka, znajo v  Domu Danice Vogrinec  poskrbeti tudi za živali. Vse po zaslugi zaposlenih pod vodstvom  mag. Marka Slaviča, ki je ravno zaradi svojega načina dela, ki postavlja strokovnost in interes pomoči potrebnih pred interes politike,  postal trn v peti mariborske mestnih veljakov.

Varovanci Doma Danice Vogrine
Morda se utegne komu zdeti objava podpore mag. Marku Slaviču, direktorju Doma Danice Vogrinec Maribor, na tem spletnem dnevniku nenavadna.  V civilni iniciativi smo na samem začetku našega organiziranega delovanja  prepoznali svoje poslanstvo v zaščiti interesov tistih, katerih glas je prešibek, pa naj gre za dobrobit zapuščenih živali ali glas malih ljudi. Vodijo nas  prizadevanja zoper klientelizem, politično kadrovanje in sisteme zvez in poznanstev.

Vsi  imamo starše, stare starše, sorodnike za katere si želimo, da bi bila njihova starost varna, prijazna in topla, kot je za varovance Doma Danice Vogrinec. Tako kot vsi davkoplačevalci si želimo, da bi vse javne institucije financirane z našim denarjem, vodil sposoben, vešč, časten in gospodaren kader, kot ga pooseblja mag. Marko Slavič. Zato  se  pridružujemo  pozivom  stanovalcev in zaposlenih Doma Danice Vogrinec proti politično motiviranim načinom kadrovanja in podpiramo kandidaturo mag. Marka Slaviča za Direktorja Doma Danice Vogrinec , tudi v naslednjem mandatu.

KLIK za podporo prizadevanjem proti lažem in podtikanjem in podporo mag. Marku Slaviču


Deli ta članek s svojimi prijatelji - klikni Priporoči/Recommend spodaj 

24 komentarjev:

  1. Pa alo! Kaj se te grete? Prav se vam zdi, da javni zavod vodi uspešn, sposobn, pametn tip, ki ni bil kdaj ali ni policaj?! Alo, to gre ki drugje... f totem Maribori to ja pač nea gre.

    OdgovoriIzbriši
  2. Katasrofa kaj se dogaja. Do naslednjih volitev nas bodo morda še prodali in ne samo podjarmili.

    OdgovoriIzbriši
  3. Menda gre Slavič mariborskemu šerifu blazno na živce. Zakaj le? Pa menda bi neko bivšo policajko za direktorco v dom DV spravil!? Ve kdo kaj več o tem?

    OdgovoriIzbriši
  4. Seveda mu gre na živce, ker se noče "oženit" z njgovimi in ker je v "Kanglerovem Maribori", bistveno bolj priljubljen kot župan. Pa ne zgolj to... težava je tudi, ker ne razume njegovega dela.... tudi če morda razume tisto, kdor hoče videmti mora gledati s srcem.... ampak za tako videnje potrebuješ še kaj drugega kot samo oči... morda bi pomagalo, če bi malo nagnil glavo v eno stran- koncentracija in to:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaj pa če se ga boji? Očitno se je okrog njega nabralo kar veliko volilno telo!!!!!! :-)

      Izbriši
  5. točno tak.kangler hoče po vsej sili v dom spravit svoje gnilo seme.4o letno bivšo policajko,ki ima toliko potrdil iz raznih "izobraževanj",da ne vem kdaj je potem bila kaj v službi,kaj šele da bi kaj naredila.a tokrat se bo kangler opekel.Danica bo naredila konec temu narcisoidnemu imbecilu.še dolgo bo "vgibo",kdo se je rodil v Gani !!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo Bojan! Tak je treba!!!!!!!

      Izbriši
    2. Pa ne samo Danica, vsi, ki nam je ostalo še malo zdrave pameti, moramo stopit skupaj in povedat na glas, naj se nehajo zezat, ker niso v peskovnikih in se ne igrajo s peskom, ampak z našimi in življenji naših otrok. Koliko vsega so že zafurali. Pa večino javnih podjetji in zavodov tako vodijo politične ovce, ki imajo svetovalce za vse živo. Odlično plačane, seveda! S čigavim denarjem plačane? Z našim, težko prigaranim. Naj se že nekam spravijo, snemat filme, kurit drva ali izdelovat ptičje hišice, meni je vseeno, samo naj že dajo prostor sposobnim in poštenim, ki vidijo dalje, kot čez svoje trebuhe!

      Izbriši
    3. imate lepo možnost,da izrazite svoje mnenje.v četrtek 13.9. ob 15 uri v domu Danice vogrinec.pride banda politična s Priklom na čelu,ki mislijo,da g.Slavič manipulira s svojimi podporniki!?! ta pravi so to izjavili,ko so sami politične marionete!!!

      Izbriši
    4. Kdo pa je ta Prikl? A gre še za enega Kanglarjevskega hlapca? Nekaj takega kot je Mikl?

      Izbriši
  6. Še eno? ja seveda, saj ne more bit samo ena! Saj veste, v tem klanu je en za pisanje drugi za računanje....šalo na stran - sramota je kaj počnejo. Bljek! Naj se že nehajo sramotit vsi ti oblastneži in naj poštene ljudi delat kar znajo. Itak so nam že zagonli celo državo.

    OdgovoriIzbriši
  7. 100% podpora gospodu Slaviču. Dom Danice Vogrinec sije od znjotraj in po novem še od zunaj! Svaka čast za dobro opravljeno delo! Želim vam še veliko let!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jasna Potocnik-Becic12. september 2012 ob 04:43

    Anonimni hvala za podporo,lepo si to napisal!Strinjam se da je dovolj brezpogojne poslusnosti.Zdaj je cas da se zbudimo.Ne samo, ker sem tudi sama zaposlena v DV,temvec ker se mi upira kaj ti politiki pocnejo z nasimi zivljenji,usodami.Oni bi naj bili v sluzbi ljudstva in ne obratno,zato se je potrebno temu upreti.Ze res da je lastnik nasega zavoda RS,kar pa se jim ne daje pravice ,da unicijo kar je dobro.V moji delovni dobi sta se menjali ze 2 direktorici , 1 vrsilka dolznosti in zadnjih 9 let Marko Slavic,NIHCE razen njega ni nikoli objel,poljubil starostnika,pe ne ker igra,tisti ki ga imamo cast poznati vemo da tako cuti,nihce ni toliko svojega casa namenil poslusanju njihovih tezav,pa s tem ne mislim samo tistih ki se imajo moznost priti v njegovo pisarno.Obisce tudi tiste ,ki so nepomicni,vsakemu ima cas pokloniti kasno besedo,nasmeh....Skoraj vse delavce pozna po imenu,halo?!Vsak izmed nas ga lahko prosi za pomoc,ce le lahko pomaga.Pa ne samo to,odkar je on direktor,se je nehalo razslojevanje,na nasih predajah vec ne dobivamo samo navodil ki jih poslusno izvajamo,temvec imamo pravico izraziti svoje mnenje,ki se celo uposteva.Leta je vodilnim delavcem vcepljal da smo tim vsi,da eden brez drugega ne zmoremo.Od cistilke,streznice,bolnicarke,sestre,kuharice,perice pa do glavne sestre.Da smo vsi enako pomembni.Meni osebno to najvec pomeni!Zna nas pohvalit.Povejte mi koliko zaposlenih lahko to izjavi??
    Veste kaj je naredil na samem zacetku svojega kadrovanja?Vsak dan je sprobal delo,na razlicnih podrocjih,ki jih ni poznal.Delal nego na nepomicnem oddelku,delil hrano,hranil starostnike,bil v pralnici....Da je spoznal delo svojih zaposlenih!TO JE CLOVEK!Nikoli ni dirigiral iz udobnega fotelja svoje pisarne.Pa se bi lahko nastevala.Marko Slavic je preprosto clovek , ki se daje z duso.Podprimo ga!!
    JUTRI , 13.09.2012 V GLAVNI JEDILNICI NASEGA ZAVODA NA POBREZJU.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kdaj pa v jedilnici? Je kdo povabil tudi kake novinarje, pa televizijo?

      Izbriši
    2. Jasna Potocnik-Becic12. september 2012 ob 07:29

      Pozabljivost :) ob 15 uri , ja tudi novinarji pridejo.

      Izbriši
  9. Govori se, da želijo Slaviča zamenjati predvsem Kangler zaradi Doma pod gorco in stranka Desus, ki sledi Kanglerju. Bi bilo dobro vedeti kdo sestavlja zavod, ki direktorja imenuje, potem bi bilo marsikaj bolj jasno.

    OdgovoriIzbriši
  10. Jasna Potocnik-Becic12. september 2012 ob 11:53

    POSTOPEK NJEGOVE POTRDITVE: najprej ga morajo izmed 6 kandidatov izvoliti predstavniki sveta zavoda.Svet zavoda sestavlja 11 clanov,v tem konkretnem primeru 10 , saj ena izmed clanic tudi kandidira...Od teh 10 clanov sta 2 predstavnika delavcev, 1 predstavnik stanovalcev , 1 predstavnik lokalne skupnosti mestne obcine Maribor , 1 predstavnik invalidskih organizacij in 6 clanov ustanovitelja-vlade.Ko in ce nam uspe da ga izvolijo na svetu zavoda , ga mora potrditi lokalna skupnost obcine Maribor , ter na koncu ga potrdi se ministrstvo za delo , druzino in socialne zadeve.

    OdgovoriIzbriši
  11. Jasna Potocnik-Becic12. september 2012 ob 12:22

    Pa samo da se omenim , g.Prikl je clan sveta zavoda in clan Desus-a......matematiko pa prepuscam vsakemu posebej.

    OdgovoriIzbriši
  12. A ni Marko Slavič bil celo izbran za naj direktorja v občini Maribor, ali naj bi dobil neko bronasto priznanje!!! Gospod Kangler kaj to je samo kos papirja???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, leta 2010 je mag. Marko Slavič prejel bronasti grb mesta. Kaj mu danes daje mesto?

      Izbriši
    2. Hja, ovce ... grb mesta so mu dali, ko so ga hotli kupit ... pa se ni dal ... zato pa bo moral sedaj it ...
      Čudno samo, da Kanglerju Desus z Erjavcem na čelu pri tem drži štango ... na koncu koncev se gre za njegove ljudi, za upokojence ... pa saj vemo politika je kurba Erjavcu pa se itak j... za upokojence ko jih ne rabi ...
      V primeru Doma Danice Vogrinec gre za veliko bolj "zanimive" zadeve, kot pa so ubogi upokojenci ... naj si samo kdo ogleda proračun doma pa investicije, ki so jih imeli v preteklem letu, pa to kar še načrtujejo, ... pa bo takoj jasno zakaj taki apetiti Kanglerja in ostale mafije okrog njega ...

      Izbriši
  13. Objavite imena še ostalih članov sveta zavoda,da lahko poiščemo politične navezave z županom. Bojda je član zavoda tudi Valter Drozg, predsednik mariborskega Desusa.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne Valter Drozg, ampak njegova žena, Vlasta Drozg. Ostali so še:
    Stanka Vauh
    Silva Hrastnik
    Sonja Trstenjak
    Jasmina Gruden
    Jožef Kovač
    Uroš Prikl
    Cirila Špur Zakeršnik
    Albina Jančar
    Olga Hauptman
    Janja Viher

    OdgovoriIzbriši
  15. Ampak je potrebno dodati, da niso vsi na strani gospoda Kangler,...da komu ne delate krivice. Samo en drži za povodec!!!

    OdgovoriIzbriši